KOS 2015, že mali jubilej: 5 let

Kmetijsko-obrtniški sejem KOS 2015 bo od 29. do 31. maja 2015, letos že peti zapovrstjo. Veseli smo, da nam uspeva sejem organizirati vsako leto, še posebej pa smo veseli  odziva obiskovalcev, saj je obisk vsako leto večji.

Sejem bo tradicionalno trajal tri dni. Vsebina sejma bo v grobem enaka kot leta poprej s tem, da vsako leto dodamo kaj novega.  Letos bo to zagotovo  Govedorejska razstava, ki jo v okviru Sejma organizira Govedorejsko društvo Slovenske Gorice Lenart  in KGZS  Zavod Ptuj, tega sodelovanja pa smo zelo veseli.

Največ naporov ponovno vlagamo v koncept razstave dopolnilnih dejavnosti na kmetiji. Pri tem projektu sodelujemo s Kmetijsko gozdarsko Zbornico Slovenije in Ministrstvom za kmetijstvo in prehrano.  Naša želja je, da bi na enem mestu pokazali  primere najboljše prakse te dejavnosti. Upam, da bo nam sčasoma to tudi uspelo, dopolnilne dejavnosti  zagotovo ostajajo naša osrednja tema. Prav tako obstaja ideja, da bi v okviru  Sejma organizirali vseslovensko posvetovanja na  temo dopolnilnih dejavnosti.

Sodelovanje na letošnjem sejmu potrjujejo naši stalni sodelavci, s katerimi z veseljem sodelujemo. Naša velika želja je tudi,  da bi aktivno sodelovale ostale občine iz Upravne enote Lenart, s samostojnimi predstavitvami njihovih najboljših praks na različnih področjih njihovega dela.

Ideja je tudi, da bi sejem postal mesto , kjer bi se predstavljala sorodna društva drugih regij, kot je Društvo za razvoj podeželja LAS Ovtar Slovenskih goric.

Želimo si, da bi na sejmu ponudili vsebino za najširše občinstvo, zato ne bo majnkalo tudi zabavnih vsebin. V vašem glasilu Ovtar Vas bomo sproti obveščali  o vseh novostih in pripravah na sejem z željo, da postanete naši zvesti obiskovalci. Se vidimo na  Poleni v Lenartu.


Franc Lovrenčič

 

LOGO_KOS_2024

email: sejem.lenart@gmail.com

NOVA TELEFONSKA Å TEVILKA:

069 986 894

 

Medijski pokrovitelj: ovtar24.si


Ovtar24
kontakt za informacije:
urednik@ovtar24.si


Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice


rsg
kontakt za informacije glede oglaševanja:
oglasevanje@rsg.si

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information