KOS 2012: Zelo uspešno

Zadnji vikend v maju se je na Hipodromu Polena v Lenartu odvijal drugi Kmetijsko-obrtniški sejem KOS 2012.
Prav je, da analiziramo posamezne segmente sejma, z namero še boljše izvedbe naslednjega sejma.
Največji dosežek sejma je prav gotovo tri dni lepega vremena, no ja to ni zasluga sejma ampak koga drugega.. Posledično pa je seveda bil temu primeren obisk sejma, s katerim smo več kot zadovoljni. Ocenjujemo, da je v vseh treh dnevih sejem tako ali drugače obiskalo cca 15.000 obiskovalcev.

Pa poglejmo sejem po posameznih segmentih...

(kliknite na spodnjo povezavo za celoten članek in/ali oglejte si album "Sprehod po sejmu" s klikom na povezavo tukaj >> povezava << )


Razstavljalci- bilo jih je več kot lansko leto, predvsem pa je bilo več razstavne kvadrature.
Razstavljali so nekateri večji trgovci kmetijske mehanizacije, seveda na čelo z "našim" Agroremontom iz Svete Trojice. V tem delu se moramo drugo leto potruditi pridobiti še nove "večje" trgovce.

Obrt - ta del razstave je bil v mejah lanskega. Opažamo, da je mali odziv prav iz lokalnega okolja, kar predvidevamo, da se bo spremenilo. Sami si bomo prizadevali trend preobrniti v več.

Dopolnilne dejavnosti- ta del sejma je pravzaprav naš "lajtmotiv". Sami ugotavljamo, da je od lanskega leta  v tem delu veliki napredek, tudi zaradi sodelovanja LAS Ovtarja in ostalih. Bilo je nekaj  malih
napak, ki pa jih lahko z lahkoto popravimo. Analizo smo opravili in enotni si smo, da je potrebno drugo leto vložiti še več energije.

Male živali- popestritev sejma, vsaj za mlade obiskovalce. Gojitelji malih živali nam ponujajo za drugo leto še pestrejši program.

Drobnica- v tem delu nas drugo leto čaka tudi veliko dela, da se bomo približali naši osnovni ideji o republiškem prikazu drobnice. Promocija striženja je bila prijetna popestritev sejma, pa tudi
zanimanja je bilo veliko. Društvo za rejo drobnice Haloze, katero je sodelovalo na sejmu nam za
drugo leto predlaga, da poskušamo v tem segmentu ponuditi tudi kulinarične dobrote.

Ocenjevanje vin- ocenjujemo, da je odločitev, da pritegnemo tudi vinogradnike dobra.
Naša naloga je, da drugo leto zajamemo še širše področje ocenjevanja. Ocenjevanje vin na sejmu /ponudba sejma/, pa je ob podelitvi priznanj dobrodošla popestritev.

Obsejemske dejavnosti oz dogodki: Največji odmev je doživela prav gotovo oddaja Radia Slovenske gorice "Preko zelenih gričev" v petek proti večeru. Dogovor z radiem, da je v času sejma kot "sejemski radio" lokacijsko na sejmu ocenjujemo za zelo dobro.
Kuhanje štajerske kisle župe oz Svetovno prvensko v tem, je bil odmeven dogodek sejma. Odzvalo se je 10 ekip, kvaliteta je po ocenah komisije bila zelo dobra, in ta dogodek bo ostal tudi vnaprej.
Strokovne prezentacije strojev so žal bili izvedene delno, ker je bil teren za prikaz le-tega premoker.

Srečanja poslovnih partnerjev.
Z Kmetijsko zadrugo Lenart smo se dogovorili, da je za svoje zaposlene in partnerje priredila v času sejma sprejem na sejmu. To prakso bi radi v bodoče razširili še na ostale večje partnerje in bi morala
postati praksa sejemskih dogodkov.

Strokovni del sejma v taki obliki kot smo ga ponujali do sedaj se ni obnesel, in v času do tretjega sejma moramo najti način predvsem pa obliko kako ljudi zainteresirati za obisk.

Na sejmu je sodelovala tudi Osnovna šola Lenart s posebnim programom. Za drugo leto bi želeli, da se Osnovna šola bolj vključi v otvoritvene slovesnosti.
Utrip sejma so popestrili tudi ljudski godci in pevci, ki so vselej dobrodošli na sejmu. V spremenjenih pogojih /radio/ jim moramo najti pravo vključitev v dinamično sejemsko  dogajanje.

  
Na sejmu so sodelovali tudi študenti Slovenskih goric. Vključili so se sicer zadnji moment, zato bodo bolj opazni prav gotovo drugo leto. Svoje sodelovanje drugo leto pa najavlja tudi Društvo podeželske mladine.

V petek zvečer smo priredili tudi sprejem za razstavljalce, kar bo naša praksa tudi vnaprej. Mala pozornost z naše strani, predvsem pa prilika, da na neformalen način izmenjamo poglede, dobimo povratne informacije in kar smo najbolj veseli vrsto novih predlogov za naprej.

Veseli smo, da nam je v celoti sejem zelo dobro uspel. Zahvala za to gre sodelavcem, partnerjem, soorganizatorjem in prijateljskim občinam. V imenu Organizacijskega odbora vsem hvala.

Na koncu pa povabilo- vidimo se na tretjem KOS 2013 zadnji vikend v maju 2013.

Zapisal:
F. Lovrenčič

NOVA TEL. ŠT.:
031 023 083


Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice

rsg

telefonska številka za vse informacije glede oglaševanja
na 041 879 258 (Andreja Gosak)
spacer

Vabljeni na facebook stran sejma KOS

 
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information