1. ODPRTO SVETOVNO PRVENSTVO ZA ZLATO ŽLICO
KOS-a V KUHANJU ŠTAJERSKE KISLE ŽUPE
1. Organizator tekmovanja je Konjeniško društvo Sl.Gorice Lenart in Moneta d.o.o.
2. Tekmovanje se bo odvijalo v sklopu Kmetijsko-obrtniškega sejma Lenart (KOS) na hipodromu Polena pri Lenartu dn 26.5.2012, med 9.00 in 13.00 uro
3. Tekmovalci tekmujejo v pripravi štajerske kisle juhe v kotlu na odprtem ognju (drva ali plinski gorilnik). Vsaka ekipa mora pripraviti najmanj 20 porcij.
4. Pravico udeležbe na tekmovanju imajo doma?e in tuje fizi?ne in pravne osebe ali društva, ki sprejemajo razpisana pravila
5. Ekipe si udeležbo na tekmovanju zagotovijo z oddajo izpolnjene PRIJAVNICE, ki je na voljo na spletni strani KOS-a na povezavi na koncu te to?ke. Število ekip je omejeno, zadnji rok za prijavo je 24. 5. 2012
6. Tekmovalci pridejo na prizoriš?e najmanj eno uro pred pri?etkom tekmovanja. Za?etek tekmovanja je ob 9.00 uri, zaklju?ek pa ob 12.00 uri.
7. Ekipa prinese s seboj primeren kotel za kuho. V primeru, da lastnega kotla nima, ga priskrbi organizator, vendar mora to obvezno navesti v prijavnici
8. Organizator zagotovi:
- Pokriti tekmovalni prostor
- Gasilsko mizo in dve klopi
- Osnovne sestavine, ki so koli?insko in kvalitetno enake za vse tekmovalce ( svinjske nogice, krompir, korenje, ?ebula, ?esen, kisla smetana, vino, kruh)
- Kuriš?e
- PVC krožnike, žlice in serviete
- Vre?e za smeti
- Odvoz komunalnih odpadkov
- Dostop do vode
- Požarno varnost
- Osvežilne napitke za tekmovalce
9. Ekipa zagotovi:
- Ozna?i tekmovalni prostor z imenom ekipe
- Kotli?ek za kuhanje ( po potrebi ga zagotovi organizator )
- Desko za rezanje, nože, kuhinjske krpe, zajemalko
- Za?imbe in dodatke po izbiri
- Košaro za kruh
- Posodo za vodo
- Drva ali plin
10. Organizator bo zagotovil nepristranski ocenjevalni sistem. Vsaka ekipa bo dobila posodo za oddajo vzorca. Sodnika bosta vzorec ozna?ila s številko in jo vpisala v seznam skupaj z imenom ekipe. Seznam se bo zape?atil v kuverto, ki se bo odprla po kon?anem ocenjevanju. Komisija bo lo?ena od pobiranja vzorcev.
11. Strokovna komisija bo ocenjevala po slede?ih kriterijih:
- Okus 1-20 to?k
- Izgled 1-20 to?k
- Urejenost delovnega prostora 1-10 to?k
Prve tri najbolje ocenjene ekipe bodo prejele priznanja.
12. Ekipe lahko po oddaji vzorcev pri?nejo z delitvijo porcij obiskovalcem ob predložitvi bona, ki ga bo prodajal organizator po simboli?ni ceni 1 EUR/porcijo
13. Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo ob 13.00 v prireditvenem prostoru
14. Vse ekipe morajo po kon?anem tekmovanju zapustiti svoj prostor v stanju, kot je bil ob prevzemu
15. Organizator si pridržuje pravico do manjših sprememb v poteku tekmovanja
Org.odbor KOS 2012
Lenart, 16. 4. 2012
Medijski pokrovitelj: ovtar24.si
Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice
oglasevanje@rsg.si