1. ODPRTO SVETOVNO PRVENSTVO ZA ZLATO ŽLICO
KOS-a V KUHANJU ŠTAJERSKE KISLE ŽUPE


1.      Organizator tekmovanja je Konjeniško društvo Sl.Gorice Lenart in Moneta d.o.o.

 

2.      Tekmovanje se bo odvijalo v sklopu Kmetijsko-obrtniškega sejma Lenart (KOS) na hipodromu Polena pri Lenartu dn 26.5.2012, med 9.00 in 13.00 uro

 

3.      Tekmovalci tekmujejo v pripravi štajerske kisle juhe v kotlu na odprtem ognju (drva ali plinski gorilnik). Vsaka ekipa mora pripraviti najmanj 20 porcij.

 

4.      Pravico udeležbe na tekmovanju imajo domače in tuje fizične in pravne osebe ali društva, ki sprejemajo razpisana pravila

 

5.      Ekipe si udeležbo na tekmovanju zagotovijo z oddajo izpolnjene PRIJAVNICE, ki je na voljo na spletni strani KOS-a na povezavi na koncu te točke. Število ekip je omejeno, zadnji rok za prijavo je 24. 5. 2012

 

prijavnica

6.      Tekmovalci pridejo na prizorišče najmanj eno uro pred pričetkom tekmovanja. Začetek tekmovanja je ob 9.00 uri, zaključek pa ob 12.00 uri.

 

7.      Ekipa prinese s seboj primeren kotel za kuho. V primeru, da lastnega kotla nima, ga priskrbi organizator, vendar mora to obvezno navesti v prijavnici

 

8.      Organizator zagotovi:

-          Pokriti tekmovalni prostor

-          Gasilsko mizo in dve klopi

-          Osnovne sestavine,  ki so količinsko in kvalitetno enake za vse tekmovalce ( svinjske nogice, krompir, korenje, čebula, česen, kisla smetana, vino, kruh)

-          Kurišče

-          PVC krožnike, žlice in serviete

-          Vreče za smeti

-          Odvoz komunalnih odpadkov

-          Dostop do vode

-          Požarno varnost

-          Osvežilne napitke za tekmovalce

 

9.      Ekipa zagotovi:

-          Označi tekmovalni prostor z imenom ekipe

-          Kotliček za kuhanje ( po potrebi ga zagotovi organizator )

-          Desko za rezanje, nože, kuhinjske krpe, zajemalko

-          Začimbe in dodatke po izbiri

-          Košaro za kruh

-          Posodo za vodo

-          Drva ali plin

 

10.  Organizator bo zagotovil nepristranski ocenjevalni sistem. Vsaka ekipa bo dobila posodo za oddajo vzorca. Sodnika bosta vzorec označila s številko in jo vpisala v seznam skupaj z imenom ekipe. Seznam se bo zapečatil v kuverto, ki se bo odprla po končanem ocenjevanju. Komisija bo ločena od pobiranja vzorcev.

 

11.  Strokovna komisija bo ocenjevala po sledečih kriterijih:

-          Okus                                              1-20 točk

-          Izgled                                             1-20 točk

-          Urejenost delovnega prostora           1-10 točk

Prve tri najbolje ocenjene ekipe bodo prejele priznanja.

12.  Ekipe lahko po oddaji vzorcev pričnejo z delitvijo porcij obiskovalcem ob predložitvi bona, ki ga bo prodajal organizator po simbolični ceni 1 EUR/porcijo

 

13.  Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo ob 13.00 v prireditvenem prostoru

 

14.  Vse ekipe morajo po končanem tekmovanju zapustiti svoj prostor v stanju, kot je bil ob prevzemu

 

15.  Organizator si pridržuje pravico do manjših sprememb v poteku tekmovanja

 

Org.odbor KOS 2012                                                                                     

Lenart, 16. 4. 2012

SejemKOS

NOVA TEL. ŠT.:
031 023 083


Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice

rsg

telefonska številka za vse informacije glede oglaševanja
na 041 879 258 (Andreja Gosak)
spacer

Vabljeni na facebook stran sejma KOS

 
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information