KOS Lenart: naš in Vaš sejem

Zadnji vikend v maju se je na Poleni odvil že jubilejni 5. Kmetijsko obrtniški sejem KOS Lenart. V tem prispevku Vam želimo podati zgoščeno oceno o tridnevnem dogajanju na sejmu. Najprej seveda razlaga naslova. Zakaj Vaš sejem?

Zato, ker:
- se vedno več akterjev vključuje v pripravo in oblikovanje sejma
- vedno več ljudi sodeluje na sejmu
- je vedno več in vedno več novih razstavljalcev
- (in najpomembnejše) je vedno več obiskovalcev sejma

 

Vsem naštetim gre ena velika zahvala; obenem pa obljuba, da bomo tudi v bodoče pripravljeni sodelovati z vsemi, ki želijo konstruktivno sooblikovati sejem. Nekaj osebnih poudarkov o sejemskih dogodkih.

 

Prav gotovo je velik preboj Organizacija posveta o Uredbi o izvajanju lokalnega razvoja v organizaciji LAS Ovtar Slovenskih Goric in Razvojne agencije Lenart. O samem posvetu na drugem mestu. Da se je posvet  zgodil v okviru sejma  ocenjujemo kot zelo pozitivno.

 

Dopolnilne dejavnosti bodo tudi v bodoče deležne posebne pozornosti. Upamo, da bomo tudi od nadležnih, ki skrbijo za razvoj te dejavnosti deležni več podpore in sodelovanja.

 

Vključitev Govedorejske razstave v program sejma je po našem prepričanju zelo dobra odločitev tako za Govedorejsko društvo Lenart kot organizatorja  in sam sejem. O sami razstavi na drugem mestu.

 

Večerna  petkova prireditev – Festival ljudskih godcev – v organizaciji Radia Slovenske Gorice Lenart je po raznih poskusih kaj bi bilo najbolj primerno, odlično uspel.

 

Sobotno dogajanje s kuhanjem Štajerske kisle župe je že tradicionalno prešerno in zelo lepo sprejeto, tako od sodelujočih kot od publike.

 

Tudi nedeljski  Dan vinogradnikov je vsako leto z več sodelujočimi in prerašča  v dogodek, ki ga noben resen vinogradnik ne bo smel zamuditi. Organizatorji Vinogradniško društvo Lenart  vlagajo v organizacijo veliko truda.

 

Ocene, ki smo jih v tem času uspeli pridobit iz različnih strani so zelo pozitivne. Zelo smo veseli pozitivnih ocen od razstavljalcev, katerim  pripravimo poseben »sprejem« in jih naprosimo, da nam povejo svoje poglede in predloge.

 

Opravili smo tudi posebno anketo z nekaterimi vprašanji, ki jih želimo preanalizirati. O anketi drugič.

 

Največje zadovoljstvo pa je seveda ugotovitev, da je letošnji sejem rekorden po obisku. Ocenjujemo, da si je sejem ogledalo cca 15.000 obiskovalcev. To je podatek, ki nas kot organizatorje najbolj veseli. Obljubljamo, da se bomo tudi v bodoče maksimalno potrudili pri organizaciji sejma.

 

Lenart in Slovenske Gorice so se po petletnem organiziranju Kmetijsko obrtniškega sejma vpisala na seznam sejemskih mest.

 

Zadovoljni z uspešno izvedenem letošnjem sejmu smo že z mislimi na 6. KOS-u, ki bo od 27.-29. maja 2016.

 

Drugo leto se zopet vidimo.

Zapisal: F. Lovrenčič

 

LOGO_KOS_2024

email: sejem.lenart@gmail.com

NOVA TELEFONSKA Å TEVILKA:

069 986 894

 

Medijski pokrovitelj: ovtar24.si


Ovtar24
kontakt za informacije:
urednik@ovtar24.si


Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice


rsg
kontakt za informacije glede oglaševanja:
oglasevanje@rsg.si

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information