Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

Priprave za sejem KOS 2012 so v polnem teku

Ponedeljek, 16 April 2012 06:51

Sejem bo še večji in privlačnejši

Do otvoritve sejma , ki bo od 25-27. maja 2012 na hipodromu Polena v Lenartu, nas loči le še približno en mesec. Dela potekajo po vnaprej dogovorjenem scenariju.
Veseli smo, da je zanimanje veliko, kar nam daje elana za pospešeno delo. Organizatorji se trudimo, da bi čim bolj povdarili našo osnovno usmeritev - dopolnilne dejavnosti na kmetijah in obrtništvo.
Za ponudnike izdelkov iz dopolnilne dejavnosti, smo pripravili poseben prostor in pogoje,
Vse tri dni ne bodo majnkali tudi ljudski pevci in godci ter folklorne skupine. Program, ki se bo odvijal na sejmu:
Petek:
- ob 9 uri začetek sejma
-ob 12 uri uradna otvoritev
-ob 17 uri Po domače malo drugače v organizaciji Radio Slovenske gorice
Strokovni del:
- ob l7 uri - strokovno predavanje na temo - Delovna razmerja in druge netipične oblike dela-organizator Območna obrtno-podjetniška zbornica Lenart - v sejni sobi Območne obrtno-podjetniške zbornice Lenart, na Kraigherjevi ulici 19/a, 2230 Lenart v Slovenskih goricah
- ob 19 uri - delavnica na temo -Sam svoj tržnik - isti organizator in ista lokacija

Sobota:
- ob 10 uri tekmovanje v kuhanju "kisle župe" za zlato žlico sejma
- ob 10 - 14 uri Učne delavnice /Osnovna šola Lenart/
- ob 15 uri predstavitev drobnice in demonstracija striženja ovac
Strokovni del:
-od 10 - 15 ure fotovoltaika, biomasa in gospodarjenje z gozdovi
Izvajalec KGZS Maribor

Nedelja:
- ob 9 uri pričetek ocenjevanja vin sejemske ponudbe za plaketo "Šampion sejma KOS 2012"
-ob 11 uri podelitev priznanj regijskega ocenjevanja vin
-ob 14 uri prikaz delovanja vretenastega zgrabljalnika in baliranje trave (izvajalec Agroremont d.o.o. Sv. Trojica)

Iz vsega naštetega se vidi, da bo sejemsko dogajanje pestro in raznoliko. Za nekatere aktivnosti še vedno tečejo razgovori, tako da bo v spored prišlo še več dogodkov.
Želimo si, da bi obiskovalcem sejma pripravili čim več zanimivega in strokovno aktualnega.
Naš koncept, da je sejem brez vstopnine in parkirnine je naletel na pozitivne odzive,in prepričani smo, da bo nas tudi letos obiskalo veliko obiskovalcev.
Ne pozabite torej - zadnji vikend v maju rezervirajte za obisk sejma KOS 2012.

F. Lovrenčič
 

DELAVNICA ZA MALA PODJETJA IN PODJETNIKE

Ponedeljek, 16 April 2012 06:43

Območna obrtno-podjetniška zbornica Lenart v sodelovanju s Skladom za izobraževanje delavcev pri s.p. Maribor  vabi na DELAVNICO ZA MALA PODJETJA IN PODJETNIKE

SAM SVOJ TRŽNIK


ki jo v okviru spremljevalnih prireditev  2. Kmetijsko-obrtniškega sejma KOS 2012 pri Lenartu organizira v PETEK, 25. maja 2012 ob 19. uri, v sejni sobi Območne obrtno-podjetniške zbornice Lenart, na Kraigherjevi ulici 19/a pri Lenartu, 2230 Lenart v Slovenskih goricah.

Delavnica je namenjena vsem manjšim podjetnikom in nosilcem raznih dejavnosti, ki bi želeli osvojiti osnovno znanje trženja in bolj celovito predstaviti svojo dejavnost na trgu. Govorili bomo o tem, kako poiskati stranke, kako izbrati načine promocije in kako svojo dejavnost oblikovati v okviru trženjske znamke. Delavnica želi na enostaven način predstaviti poti do izboljšanja poslovnih rezultatov.

Udeležba na delavnici vam bo pomagala odgovoriti na naslednja vprašanja:

- kaj narediti, da bi imeli več strank?

- kako našo dejavnost narediti bolj prepoznavno (kako bodo ljudje
izvedeli za nas)?

- kako na račun promocije izboljšati poslovne rezultate?

Delavnico bo vodila domačinka, Neva Čuček, strokovnjakinja za trženjsko komuniciranje, ki je svoje znanje s področja trženja nabirala doma in po svetu. Delavnica bo trajala približno dve uri.
Vsak udeleženec prejme gradivo.

Cena delavnice za člane Sklada za izobraževanje delavcev pri s.p. Maribor je 20 evrov na osebo pri minimalno 20 udeležencev. Cena delavnice na osebo za nečlane Sklada za izobraževanje delavcev pri s.p. Maribor se poveča za 20%. Prijave zbira Območna obrtno-podjetniška zbornica Lenart do 22. 5. 2012 oziroma do zasedbe prostih mest na naslova:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. oziroma Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. oziroma po telefonu: 02 7206 615.

Stanka Devjak,
sekretarka OOZ Lenart


 

Vabilo na brezplačno predavanje ZDOPS

Ponedeljek, 16 April 2012 06:40

Člane Odbora Lenart pri Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije - GIZ ter vse člane Območne obrtno-podjetniške zbornice Lenart v okviru spremljevalnih prireditev 2. Kmetijsko-obrtniškega sejma KOS 2012 pri Lenartu vljudno vabimo na predavanje v izvedbi Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov GIZ, ki bo v PETEK, 25. maja 2012 ob 17. uri, v sejni sobi Območne obrtno-podjetniške zbornice Lenart, na Kraigherjevi ulici 19/a pri Lenartu, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, na katerem boste izvedeli aktualne vsebine s področja:

DELOVNA RAZMERJA IN DRUGE NETIPIČNE OBLIKE DELA.

Predavanje priporočamo tako članom ZDOPS, kot tudi vsem članom OOZ
Lenart, ki zaposlujete in vsem tistim, ki se vsakodnevno srečujete z
organizacijo dela v vaših podjetjih in obratovalnicah.

Kotizacije ni!

Vaše cenjene prijave, prosimo sporočite na elektronski naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. oziroma po telefonu: 02 7206 615; 041 708 472; najkasneje do četrtka, 22. maja 2012.

Lepo vabljeni!

 

 

Kmetijsko-obrtniški sejem KOS 2012 Lenart

Avtor: Administrator

Zadnji konec tedna v maju, od 25. do 27. 5., se bo na Hipodromu Polena v Lenartu že drugič odvijal Kmetijsko obrtniški sejem KOS 2012. Lanskoletna izvedba sejma in odzivi na njegovo organizacijo so nas navdali z entuziazmom za naprej, tako da letos načrtujemo vrsto novosti, izboljšav in presenečenj.

Vsi razstavljalci in drugi udeleženci na lanskem sejmu so nam dajali pozitivne ocene, zato ni težko ponovno zagnati kolesja organizacije za letošnji sejem.

Smo v polnem teku priprav in javnost že lahko seznanimo z pomembnejšimi zanimivimi dogodki, ki jih pripravljamo za tokratni drugi sejem v Lenartu.

Osnovna tematika sejma ostaja ista - dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Tej osrednji temi smo v tem letu namenili še več pozornosti, vsem, ki se s temi dejavnostmi ukvarjajo, pa pripravili posebne ugodnosti. Vsi udeleženci bodo letos lahko razstavljali in prodajali na pokritih stojnicah. Vabim vas, da si prijavnico natisnete v meniju "Prijavnica".

Nekaj osnovnih podatkov o programu sejma:

Vse skupaj se začne v petek, 25. maja ob 9 uri, z uradno otvoritvijo ob 12h. Ob 17. uri popoldne bo v soorganizaciji Radia Slovenske Gorice prireditev Po domače malo drugače.

V soboto, 26.5., je koledar zelo napolnjen.

Strokovna tema sobotnega dneva bo: fotovoltaika, lesna biomasa, gospodarjenje z gozdovi. Nosilec teme je KGZ Maribor.

V nedeljo, 27.5., pa bo strokovna tema Perspektive razvoja kmetij. Nosilec te teme je KGZ Ptuj.

Obsejemske dejavnosti v soboto:

- tekmovanje v kuhanju "kisle župe" za Zlato "žlico" sejma.
- nastopi ljudskih godcev in pevcev po vsem sejmu.

V nedeljo bo uradna razglasitev ocenjevanja vin širšega slovenjegoriškega območja in izbor šampiona sejma.
Zraven različnih razstavljalcev /ki se pridno prijavljajo/ bo ponovno organizirana zelo dobro sprejeta razstava malih živali in drobnice, ter tekmovanje v striženju ovac.

Obiskali nas bodo tudi starodobniki, ki so med ljudmi zelo dobrodošli.
V tej fazi organizacije še seveda dodelujemo podrobnosti, vse z namero, da bi bil sejem bil čim bolj zanimiv za obiskovalce.

Nepotrebno je ponovno poudariti, da je sejem brez vstopnine.

Naša želja je tudi vnaprej, da pokažemo, do kam se je klasična kmetija že preoblikovala in ji skozi strokovne teme ponuditi še dodatne možnosti za nadaljni razvoj, pri obrti pa nakazati nove možnosti ponujanja tako obstoječih kot novih izdelkov.

Se vidimo konec maja na sejmu na Poleni!


Franc Lovrenčič

 

KOS 2012: Se vidimo?

Ponedeljek, 28 November 2011 16:57

Za nami je prvi KOS v Lenartu. Po pozitivnih odzivih razstavljalcev in obiskovalcev smo se odločili, da bomo sejem organizirali tudi naslednje leto.
Zato vas že danes vabimo k sodelovanju na sejemski prireditvi KMETIJSKO OBRTNI SEJEM (KOS) LENART, ki bo potekala od 25. do 27. maja 2012, na hipodromu Polena - Lenart.
 

KOS 2011: sprehod po sejmu

Avtor: Administrator Nedelja, 29 Maj 2011 08:05

Po deževnem sobotnem dopoldnevu in hladnejši soboti nas danes čaka lepa in topla nedelja. Vabimo Vas da nas obiščete, za vse tiste, ki pa ne utegnete, smo pripravili kratek slikovni sprehod, ki si ga lahko ogledate v naši galeriji. >> (klik)

 

sprehod250

 

Otvoritev KOS 2011

Avtor: Administrator Sobota, 28 Maj 2011 12:33

V lepem, sončnem vremenu je bila včeraj nekje po 12. uri svečana otvoritev sejma. Po nagovorih predsednika društva in župana Lenarta (mag. Janez Kramberger), sta prisotne nagovorila še predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (Štefan Pavlinjek) in predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (Ciril Smrkolj). Po bogatem kulturnem programu, ki je povezoval prireditev, so gostitelji cenjene goste popeljali na ogled sejma.

Več fotografij otvoritvene svečanosti si oglejte v naši galeriji >> (klik)

otovoritev_KOS2011

 

Seznam razstavljalcev

Avtor: Administrator Torek, 24 Maj 2011 07:28

V spodnjem dokumentu preglejte seznam razstavljalcev: zadnja aktualna varianta, posodobljena 26. 5. 2011. Na sejmu se bo predstavilo 92 razstavljalcev.

 

Stran 9 od 10

«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

SejemKOS

NOVA TEL. ŠT.:
031 023 083


Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice

rsg

telefonska številka za vse informacije glede oglaševanja
na 041 879 258 (Andreja Gosak)
spacer

Vabljeni na facebook stran sejma KOS

 
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information