Click on the slide!

Sejem KOS 2021

Sejem KOS 2021 bo od 21. do 23. 5. 2021.

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

KOS 2014: 30. maj - 1. junij 2014

Avtor: Administrator Četrtek, 23 Januar 2014 21:50

Dovolite, da vas povabimo k sodelovanju na sejemski prireditvi KMETIJSKO OBRTNI SEJEM (KOS) LENART,  ki bo potekala od 29. do 31. maja 2015, na hipodromu Polena - Lenart.


Razstavljalce vabimo k čim hitrejši prijavi, da nam boste omogočili pravočasno in odmevno medijsko predstavitev prireditve.

prijavnica

prijavnica

Prijavnica za 
sodelovanje
Prijavnica za 
predstavitev
dopolnilne dejavnosti

 

 

Zlata žlica 2013

Nedelja, 26 Maj 2013 00:00

Zlata žlica 2013: zmagovalci

 

V  soboto dopoldne se je 9 ekip potegovalo za naziv "Zlata žlica sejma KOS 2013" v kuhanju kislu župe. Pravila so bila jasna, komisija pa stroga in pravična.
Zmago in zlato žlico je osvojila ekipa Radia Slovenske gorice, na drugo mesto se je uvrstila »Občinska kühna« iz Občine Lenart. Tretjo najboljšo kisla žüpo je pripravila ekipa Kmetijske svetovalne službe Lenart. Po tekmovanju so juho prodajali po simbolični ceni in jo je seveda hitro zmanjkalo.

Nekaj utrinkov iz tekmovanja si lahko tudi ogledate v galeriji s klikom na povezavo >>.

 

Otvoritev sejma KOS 2013

Sobota, 25 Maj 2013 00:00

Sejem KOS 2013

 

V  petek, 24. 5. 2013, je vrata odprl Kmetijsko obrtniški sejem KOS 2013 v Lenartu, letos že tretji po vrsti. Številni gostje, predvsem veliko županov bližnjih občin, je z zanimanjem spremljalo kratek, vendar simpatičen kulturni program, ki so ga predstavili učenci Osnovne šole Lenart.
Zbrane sta najprej pozdravila predstavnika organizatorjev, Nina in Franc Lovrenčič, zatem pa še župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger. Zaključne besede in misli je povedala mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje.
Po otvoritvi sejma so organizatorji popeljali goste na ogled sejma, kar si lahko tudi ogledate v galeriji s klikom na povezavo >>.

 

V petek večer bo veselo

Torek, 19 Marec 2013 11:09

Vsak sejem mora imeti ob različnih razstavah tudi veliko zabavnih vsebin. Tudi KOS se temu ne odpoveduje.

Uvodni dan sejma, petek 24. maj, bo v znamenju otvoritvenih dogodkov, ki se bodo pričeli ob 12. uri. Osrednja zabavna prireditev tistega dne bo "ČEZ ZELENE GRIČE", ki jo organizira Radio Slovenske Gorice.

Letos bodo pridni radijci za obiskovalce dodali še nekaj ur zabave po prireditvi, ki bo trajala vse do polnoči. O vsebini, seznamu nastopajočih in ostalo boste zvedeli na Vašem radiu Slovenske Gorice, ki bo letos v času sejma (vse tri dni) svojo radijsko postajo preselil kar na Poleno.
Prepričan sem, da bo prireditev narejena po okusu obiskovalcev in da si jo boste z veseljem ogledali.

Tudi na vseh ostalih področjih tečejo priprave po planu. Pri dopolnilnih dejavnostih se največ angažirajo sodelavci na LAS Ovtaru in TIC-u Lenart, razstavo drobnice je prevzela KGZ Ptuj, vinarji so že v polnem teku s pripravo medregijskega ocenjevanja vin.
Prepričan sem, da bomo tudi letos uspeli pripraviti všečni dogodek. V to me najbolj prepriča dejstvo, da je okolica spoznala in sprejela Sejem za svoj.

F. Lovrenčič
 

Vabilo na KOS Lenart 2013

Torek, 12 Februar 2013 12:23

SPOŠTOVANI!


Dovolite, da vas povabimo k sodelovanju na sejemski prireditvi KMETIJSKO OBRTNI SEJEM (KOS) LENART, ki bo potekala od 24. do 26. maja 2013, na hipodromu Polena - Lenart.


Ker se zavedamo, da so trenutni pogoji poslovanja izredno težki, vam ponujamo ugodno priložnost, da v kratkem času predstavite svoje storitve in izdelke velikemu številu potencialnih kupcev.


V času sejma organiziramo pester zabavno družabni program in vrsto spremljajočih prireditev.
S čim hitrejšo prijavo nam boste omogočili pravočasno in odmevno medijsko predstavitev prireditve.


Prijavno gradivo:  povezava do prijavnice (klik)
E mail:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Gsm:  040 871 698

Oganizacijske aktivnosti za pripravo tretjega KOS-a na Poleni v Lenartu so že v polnem teku. Glavna naloga je, da ob sejemskem delu mehanizacije, obrti in seveda dopolnilnih dejavnostih na kmetiji, najdemo še nekaj zanimivih tem, ki se odvijajo ob sejmu. Nekaj idej je že, iščemo pa še nove.

Aktivnosti, ki so se v teh dveh letih izkazale kot dobre in predvsem zanimive za obiskovalce bomo seveda obdržali. Z vinogradniki želimo nadaljevati začeto pot, saj je področje Slovenskih goric zelo močno v vinogradništvu.

 

Za nastop drobnice smo se dogovorili že v lansko leto, da jo bomo razširili. Poskušali bomo ponuditi tudi nekaj kulinarike na to temo. Gojitelji malih živali so bili z nastopom lansko leto zadovoljni in so nam obljubili sodelovanje tudi letos.

 

"Kisla župa" je bil zelo prijeten družabni dogodek in tako seveda ostaja. Mogoče bomo priključili še kuhanje kake druge jedi. Seveda pa ne moremo mimo najbolj odmevnega dogodka prvega dne sejma, to je prireditev Preko zelenih gričev v organizaciji Radia Slovenske gorice.

 

Nekaj razmišljanja je tudi v smeri mednarodnega sodelovanja z Madžarsko, Avstrijo in Vojvodino. Občina na čelu z g. županom zelo podpira organizacijo KOS-a, saj je to lep promocijski dogodek za širšo regijo Slovenskih goric. O vseh aktivnostih Vas bomo obveščali v vsaki številki Vašega časopisa Ovtar.

 

KOS 2012: Zelo uspešno

Torek, 12 Junij 2012 18:03

Zadnji vikend v maju se je na Hipodromu Polena v Lenartu odvijal drugi Kmetijsko-obrtniški sejem KOS 2012.
Prav je, da analiziramo posamezne segmente sejma, z namero še boljše izvedbe naslednjega sejma.
Največji dosežek sejma je prav gotovo tri dni lepega vremena, no ja to ni zasluga sejma ampak koga drugega.. Posledično pa je seveda bil temu primeren obisk sejma, s katerim smo več kot zadovoljni. Ocenjujemo, da je v vseh treh dnevih sejem tako ali drugače obiskalo cca 15.000 obiskovalcev.

Pa poglejmo sejem po posameznih segmentih...

(kliknite na spodnjo povezavo za celoten članek in/ali oglejte si album "Sprehod po sejmu" s klikom na povezavo tukaj >> povezava << )

Preberi več: KOS 2012: Zelo uspešno

 

Zmagovalci Zlate žlice

Četrtek, 07 Junij 2012 07:27

Zmagovalci Zlate Žlice

V  soboto dopoldne se je 9 ekip potegovalo za naziv "Zlata žlica sejma KOS 2012". 
Pravila so bila jasna (oglejte si pravilnik s klikom na povezavo >> ), ocenjeval se je tudi izgled prostora, zato so bili delovni prostori lično urejeni in ekipe enotno oblečene. Kmalu je na sejmu zadišalo, čez nekaj časa pa so bile župe že na mizi pri komisiji, ki je imela zelo težko delo.
Zmagala je ekipa DOBROTE SLOV. KMETIJ z 213 točkami, pred ekipama SVETLICE - SVETA TROJICA (204 točke) in KD SLOV. GORICE - KASAČI. Kompletne rezultate si lahko ogledate v spodnji tabeli, več o vzdušju na samem tekmovanju pa vam prikaže album fotografij, ki si ga oglejte s klikom na povezavo >>

ZapisnikZlica2012

 

Otvoritev KOS 2012

Petek, 25 Maj 2012 18:57

otovoritev_KOS2012


Danes, v petek 25. 5. 2012, se je malo po 12. uri pričela svečana otvoritev kmetijsko obrtniškega sejma KOS 2012. Zbrane je najprej nagovoril predsednik organizacijskega odbora, g. Franc Lovrenčič, za njim je svoje misli še izrekel mag. Dejan Židan. Kot tretji je zbrane pozdravil župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, za njim pa sta gledalce nagovorila še ga. Majda Zavšek Urbančič in predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, g. Ciril Smrkolj. Po svečani otvoritvi (na zgornji sliki) so gostitelji svoje goste popeljali na ogled sejma.

Več fotografij otvoritvene svečanosti si oglejte v naši galeriji >> (klik)

 

 

Stran 8 od 10

«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

NOVA TEL. ŠT.:
031 023 083


Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice

rsg

telefonska številka za vse informacije glede oglaševanja
na 041 879 258 (Andreja Gosak)
spacer

Vabljeni na facebook stran sejma KOS

 
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information