Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

Programska knjižica KOS 2015

Nedelja, 10 Maj 2015 15:51

 

Podaljšan rok za prijave

Ponedeljek, 04 Maj 2015 15:09

Vsem, ki nas vprašujete o možnostih prijave na sejem sporočamo, da so prijave še možne. Prosimo pa Vas, da to storite v najkrajšnjem možnem času. Hvala.
 

KOS 2015, že mali jubilej: 5 let

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 20 April 2015 11:26 Četrtek, 19 Februar 2015 16:47

Kmetijsko-obrtniški sejem KOS 2015 bo od 29. do 31. maja 2015, letos že peti zapovrstjo. Veseli smo, da nam uspeva sejem organizirati vsako leto, še posebej pa smo veseli  odziva obiskovalcev, saj je obisk vsako leto večji.

Sejem bo tradicionalno trajal tri dni. Vsebina sejma bo v grobem enaka kot leta poprej s tem, da vsako leto dodamo kaj novega.  Letos bo to zagotovo  Govedorejska razstava, ki jo v okviru Sejma organizira Govedorejsko društvo Slovenske Gorice Lenart  in KGZS  Zavod Ptuj, tega sodelovanja pa smo zelo veseli.

Največ naporov ponovno vlagamo v koncept razstave dopolnilnih dejavnosti na kmetiji. Pri tem projektu sodelujemo s Kmetijsko gozdarsko Zbornico Slovenije in Ministrstvom za kmetijstvo in prehrano.  Naša želja je, da bi na enem mestu pokazali  primere najboljše prakse te dejavnosti. Upam, da bo nam sčasoma to tudi uspelo, dopolnilne dejavnosti  zagotovo ostajajo naša osrednja tema. Prav tako obstaja ideja, da bi v okviru  Sejma organizirali vseslovensko posvetovanja na  temo dopolnilnih dejavnosti.

Sodelovanje na letošnjem sejmu potrjujejo naši stalni sodelavci, s katerimi z veseljem sodelujemo. Naša velika želja je tudi,  da bi aktivno sodelovale ostale občine iz Upravne enote Lenart, s samostojnimi predstavitvami njihovih najboljših praks na različnih področjih njihovega dela.

Ideja je tudi, da bi sejem postal mesto , kjer bi se predstavljala sorodna društva drugih regij, kot je Društvo za razvoj podeželja LAS Ovtar Slovenskih goric.

Želimo si, da bi na sejmu ponudili vsebino za najširše občinstvo, zato ne bo majnkalo tudi zabavnih vsebin. V vašem glasilu Ovtar Vas bomo sproti obveščali  o vseh novostih in pripravah na sejem z željo, da postanete naši zvesti obiskovalci. Se vidimo na  Poleni v Lenartu.


Franc Lovrenčič

 

3. svetovno prvenstvo v kuhanju štajerske kisle župe

Ponedeljek, 02 Junij 2014 12:56


b2_kuhanje

Tretjega.svetovnega prvenstva v kuhanju štajerske kisle župe se je udeležilo devet ekip. Po tehtnem premisleku je komisija le sporočila rezultate. Zmagala je ekipa "Občinska kühna", tesno za petami sta ji bili ekipi Konjeniškega društva Sl. Gorice na drugem mestu in kot tretja, ekipa "KGZS zavod Lenart".
KOMPLETNE REZULTATE si lahko ogledate s klikom tukaj >>.
Ogledate si lahko sprehod po prizorišču tekmovanja v kuhanju župe (VIDEO, kliknite tukaj >>), ocenjevanje vzorcev (VIDEO, kliknite tukaj >>) in razglasitev zmagovalcev (VIDEO, kliknite tukaj >>). 

priznanja2
 

Vino sejma KOS 2014

Ponedeljek, 02 Junij 2014 12:33

b4_vino

Že drugič zapored je naslov "Vino sejma KOS" osvojil Vinotoč Kramberger, letos za Rumeni muškat, letnik 2013. Ocenjevalci niso imeli lahkega dela, delček ocenjevanja pa si tudi lahko ogledate (VIDEO, kliknite tukaj >>).
Tudi razglasitev zmagovalca smo zabeležili (VIDEO, kliknite tukaj).
 

Na otvoritvi minister Dejan Židan

Ponedeljek, 02 Junij 2014 12:13

b1_sejem

V petek opoldne smo že četrtič svečano odprli Kmetijsko obrtniški sejem. Poleg organizatorjev in župana Lenarta je zbrane pozdravil tudi minister za kmetijstvo in okolje, mag. Dejan Židan. Minister se je kasneje zadržal tudi v krajšem pogovoru, ki so ga vodili voditelji Radia Slovenske Gorice. Zbranim so v kulturnem programu deklamirali, peli in zaplesali učenci nižjih razredov Osnovne šole Lenart.
Nekaj fotografij z otvoritve si lahko ogledate v albumu (kliknite tukaj >>), lahko pa še prisluhnete pozdravnemu govoru ministra Židana (VIDEO, kliknite tukaj >>). Ogledate si lahko tudi del razgovora z ministrom Židanom (VIDEO, kliknite tukaj >>) in delček nastopa naših najmlajših (VIDEO, kliknite tukaj >>).
 

Prijavnica in pravila: tekmovanje za Zlato žlico

Torek, 29 April 2014 17:05

Prijavnica in pravila za tekmovanje za Zlato žlico sejma KOS 2014. Ekipe si udeležbo na tekmovanju zagotovijo z oddajo izpolnjene prijavnice na email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
Število ekip je omejeno, zadnji rok za prijavo je 28. 05. 2014. Ekipa lahko šteje šest članov.
Pravila so v pdf formatu in se odprejo v novem oknu.

Zlica_prijavnica

Zlica_prijavnica

Zlica_prijavnica

 

Program sejma

Torek, 29 April 2014 13:25

 

Stran 6 od 10

«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

SejemKOS

NOVA TEL. ŠT.:
031 023 083


Medijski pokrovitelj: Radio Slovenske gorice

rsg

telefonska številka za vse informacije glede oglaševanja
na 041 879 258 (Andreja Gosak)
spacer

Vabljeni na facebook stran sejma KOS

 
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information